Olay 1986-87 yılında olmuştu galiba o zamanlar belcik köyü ile aramızda orman sınırı
anlaşmazlığımız vardı
Bir kış mevsimiydi eskiden köyde avara kalmak yerine zevkine oduna giderdik Genelde biz aşşağı obalılar kışın ya ötegeçeden ya dipsizgöl tarafından yada yağmurcuktan getirirdik biz birkaçgün gittik ama ta belciklilerin korudan ettik bazı arkadaslara söyledik gitmediler ama biz ballandirrak kahvede anlatıyorduk şöyle kalın pelitler var kesiyon üç boy oluyor falan diye ertesi gün baktıkki hep bizimle geliyorlar oduna neyse yagmurcuga vardık indik kasım pınarına odun etmek tam on dakka sürüyor tamam derken birde baktıkki etrafımızı belcikliler çevirmiş en az 60 kişi bizi çembere aldılar baltaları bırakın dediler ama biz buna yanaşmadık çünki elimizdeki tek silahımız balta idi saolsunlar onlarda üstelemedi ama eşekleri alacaz dediler baktıkki kararlılar bizde olay çıkmasın dedik hayvanları verdik neyse olay omancılar vasıtasıyla mahkemelik oldu mahkeme belcik muhtarının evinde kuruldu 11 kişi vardı bizim köyden hakim herkese tek tek soruyor o mevkide ne yapıyordun diye kimisi tarla yoklamaya gitmiştim dedi ama kışın kar göbekte tarla yoklanmayacagını bilmeyen yokki ben izliyom kimi itiraf etti hele hakim birine oradan ağaç kesmişsin dedi o da yok hakimim valla ben pelit kestim dedi hakimde pelit ağaç degilmi deyince hep birden gülmeye başladık yalnız ben hep düşünüyorum ne demeliyim diye
hakim çok sert birde ortam geriyordu bizi belcik muhtarınin oda agzına kadar dolu birde ayağa kalkıp ifade vermek psikolojimizi tamamen bozuyor neyse aklima bir çıkış ifadesi geldi ama kendimi gülmekten alıkoyamıyomki bir gülmeden anlatsam yeter diyorum derken ismim okundu hemen ayaga kalktım sayın hakimim ayagimdan rahatsizım oturarak ifadevermemin bir sakıncası varmı dedim hakim tamam oturabilirsin dedi ilk golu atmıştım artık gerisini getirebilirdim
çünki bizimkiler ayaga kalkınca belcikliler birbirine dürtüyor gülüyorlardı hele ifadelere bir hangırtı gidiyordu hakim ikide bir ikaz ediyordu ama iki dakka sonra gene aynı oluyordu ben oturarak ifade verecem deyince herkesten ses gülme kesildi hakim sordu ocak ayında sendemi tarla yoklamaya gittin dedi bende gür bir sesle hayır dedim gülmemek için dua ediyordum belcikliler merak ettiklerinden kimse gülmedi konuşmadi bende rahatladım eger bir hafiften gülse ben anlatacagım olaya gülmekten bayılacağım bereket herkes şasırdı ses yok ne yapıyordun orada dedi efendim bizim orada ziyaret etttiğimiz bir evliya var ben oraya gitmiştim dedim hakim eeee dedi ben devam ettim rahattım artık
Bizde bir inanç var buzağısı durmadan ölen ineklerin mengirdesini o ziyaretin başındaki agaca asar geliriz ondan sonra o inegigin buzağısı durur ölmez bende o gün megirde götürdüm dönerken tanimadigim ama bu köylü olan silahlı kişiler eşegimi elimden zorla gaspettiler dedim sordu o kisiler buradamı dedi bende emin degilim dedim hakim bana sen iyi araştir bak bunlardan hangisiyse mahkemeye ver dedi bende tamam dedim çıktık bekçiye biri sendin oğlum dedim seni mahkemelerde süründürecegim dedim bekçi alahını seversen tek eşşegini getiriyim gece dedi beni mahkemeye falan verme dedi bende tamam dedim gece baktımki bizim eşek kapida o olaydan herkes ceza aldı eşşeklere belirli bir bedel ödedi tek ben beraat ettim yıldızelinde hakim bana gerçekten öylemi oldu dedi kanatin olsun böyle oldu hakimim dedim mahkemeye verdinmi dedi bende tam tanyamadiğim için kimsenin günahini alamam dedim

;Dve mahkeme bereatla sonuçlandı
ha unuttum hususi yagmurcuka mengirde kontrolüne gelmişler Allahtan o anda üç tane varmış bilir kişi raporunda okumuştum.

Bu olayda o zaman dikkatimi çeken bir şey olmuştu değinmeden geçemedim o zaman oduncuların içinde rahmetli Süleyman kaya da vardı belciklilerle tartışma sonucu küfür edildi her iki tarafta birde baktıkki belcikliler birbirine girdi bu defada biz aracı olduk hallağagilin süleyman belcikten evli idi belcikliler bize küfür edince süleymanın kayınlarıda bize küfür edenlere küfür eder ve kavga başlar işte bu olaydan ders aldım şahsen daha gitmedim benimde köy ihtiyar heyetinin içinde olduğum bir dönemde bu sorunu aramızdan kaldırdık şimdi aramızda orman sınır sorunu yoktur orada belcikli ve ya bizim köyden birinin burnunun kanamasına değermiydi ama şimdi çok şükür problemimiz kalmadı yakın köylüyüz onların bizim köyde bizim onların köyde çok sayıda gelin olmuş kızlarımız var yani yüzde elli akraba çıkıyor bu yüzden sorunlarımızı aşmamız iyi oldu nice sorunların kolaylıkla aşılması dileğiyle sağlıcakla kalın.
Not: mengirdeyi bilmeyenler olabilir meşe den yapardik u şeklinde yapardik üzerinde ip takardık hayvanları boynundan baglamada kullanırdık