Sayfa: 1 2 »   Aşağı git
Gönderen Konu: GERÇEK YAŞANMIŞ ANILAR  (Okunma Sayısı 3181 defa)
dursun
Ev Sahibi

Çevrimdışı Çevrimdışı

Dost kara günde KARANLIĞA KARIŞIR

« : Kasım 26, 2008, 11:00:06 ÖS »

Bundan yaklaşaık on yıl kadar önceydi gece yatarken aklıma birine şaka yapmak düştü .Ben bu şakayı
öyle birine yapmalıydımki adam küfür etse bile kızmayacagım biri olmalıydı. Yani dövse dövemez
söğse söğemez biri olmalıydı. En uygun kişi olarak öpe öz dayımı seçtim ve şakamı uygulamaya koyuldum.

Soruşturdum dayım o gün komşuya  patates ekmeye gitmiş, bende rahatça şakamı uygulamağa başladım.
Öğlen 12 gibi herkes namaza giderken ben imamı bekledim nihayet imam geldi kenara çektim dedimki;
hocam sana dayımın selamı var şu parayı verdi camiye süpürge alacakmışsın dedim ve 5 lira verdim
yalnız dayımın senden bir ricası var, salyangoz toplayıcıları geldi,dayıma para bıraktı bizim adımıza toplat
senin kar payını veririz dediler.Ve gittiler dedim onun için senden ricamız caminin hoperlöründen köy
halkına anons yapacaksın dedim. 5 lirayı alan hoca hay hay kardaş guzusu dedi ve anosa başladı
haa fiatı çok yüksek söyledimki epey salyangoz biriksin diye  anons aynen şöyleydi.

SAYIN KOMŞULAR CIBIR ALİNİN BEKİRİN ORDA SALYANGOZUN FİATI 6 LİRA İLANEN KÖY HALKINA DUYURULUR.

Anons 3 defa tekrarlandı fiat süperdi öyleki ozaman 10 kilo salyangoza bir koyun alacak gibiydi neyse
camiden anons yapıldığından herkes inandı. Bende salyangoz toplamaya giden koca koca adamları
gördükçe içimden akşam dayımın  nasıl bir ruh hali ile kızacağını düşünerek içimden gülüyordum.
Derken akşam oldu dayım daha eve girmeden millet poşetler dolusu salyangozla kapıyı kestiler.
Anonsu hoca yaptıgı için bende dayımı izleyerek masum masum o günün keyfini çıkrıyom nasıl olsa ogün için benden bilinmiyecekti ilk poşele gelen bir orta yaşlı kadın bir de çocuk en az 10 kilo var.Dayım o gün çok yorulduğundan bitkin bir halde balkonda oturuyordu kadın hadi şunu tart parasını hemen ver dedi.
Hiç birşeyden haberi olmayan  dayım o neymiş gı dedi, kadın gülerek salyangoz deyince dayım ne salyangozu yav
kadın dayıma hitaben sıracalı bağırttın ya dedi. Dayım bana baktı bende dayı kadın doğru söylüyo camiden
gözel ağa bağırdı vallaha dedim. Eğer terazi yoksa bulayım dedim bu arada sıra gittikçe çoğalıyordu.
Dayım başladı bağırana söğmeye ben hala dayı söğme  gözelağa hoca bağırdı diyom. Dayım vay ben o gözelağanın
anasını  diye başladı. Yalnız mal getirenler çoğalıyor bu arada, kimisi olayı anlıyor gülüyor.Anlamayanlarda bir an evvel getirdiği malı tarttırıp parasını alma telaşında dayım baktı olacak gibi değil. Başladı salyangoz getiren kapıdaki
komşulara söğmeye  milet dağılırken poşetteki salyangozları dayımı duldalatıp balkonun dibine döktüler, ama hala müşteri devamla geliyor, dayım baktı olacak gibi değil evine  gelen yoların birine cuma köprüsünün başına oğlunu yerleştirdi bir tarafada kendi geçti o gün gece 11 e kadar nöbet tuttular.
Ama komşular bir yolunu bulup topladıklarını dayımın evinin yanına dökmüşler saatler geçtikçe olayın
benden kaynaklandığını söylemişler zavallı milletn yanında bana söğememiş sabah kalkıyor eve bir bakıyorki evin
her tarafı ışl ışıl salyangoz kaplamış eline aldığı değnekle yere düşürdüğü salyangozları ayağı ile bir bir ezerken beni kastedederek aynen söylediği şu
ANASINI AVRADIN.........PİCİ  BENİ KAATİL EDECEK .der   

« Son Düzenleme: Kasım 29, 2008, 04:01:28 ÖS Gönderen: Heran » Logged

Eskiden ekmek aslanın ağzındaydı. Şimdi aslanda aç

dursun
Ev Sahibi

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Kasım 26, 2008, 11:03:27 ÖS »

Şakayı yapan: Dursun
Mağdurlar: Babam ve komşu köyden Ziya Belcik köyünden köyümze 4 km

Bir gün çevre köylerimizde kurulan yavu pazarında ziya ile karşılaştık hal hatırdan sonra sonra
babamın nasıl olduğunu sordu bende sorma yav ameliyattan sonra çok asabileşti dedim aslında babamın ameliyat falan olduğu yok
ne ameliyatı yav dedi. bende nasıl ahbapsın adama geçmiş olsun bile demedin dedim
bu arada ziya yemin üstüne yemin ediyor duymadım diye ben habire babam sana çok küstü diyom
neresinden ameliyat oldu dedi kulağından dedim çok hızlı bağırmazsak duymuyor duymayıncada .ok kızıyor dedim. ziya ben yarın mutlaka geçmiş olsuna gelirim dedi tamam beklerim dedim ayrıldık.
eve geldim baba sana ziyanın selamı var sana çok küsmüş dedim neye küsmüş diye sordu adam kulağından
ameliyat olmuş geçmiş olsun demedinmi diye sordum babam oğlum duymadım bir gemiş olsun dememiz lazım
yarın gidelim dedi bede yok yarın ziya bize gelecek o zaman söylersin dedim iyi o zaman dedi yalnız baba adam ameliyat olmuş ama genede hiç duymuyor bağırarak konuşman lazım dedim tamam dedi
ve ertesi gün ziya elinde bir poşetle hasta görmeye geldi bunu babamın yanına çıkarttım diyaloglar şöyleydi
ikiside bağırarak konuşuyor
Babam:hoş geldin ziayaaa (kulağına yaklaşarak adeta bağıryor)
Ziya:hoş bulduk hacemmiiii nasılsııııııııın(ziya daha hızlı bağırıyordu)
Ziya:geçmiş olsuuuuun nasıl oldunnnnnnnnn (babam sürekli hasta olduğundan durumu anlamadı)
Babam:sağooool sağoooolll asıl sen nsılsın geçmiş olsun yavruuuuuuuum vallahi duymadım.
ziya .bana dönerek yav eskiden bundan iyiydi dedi (duymadım lafını böyle yorumladı halbuki babam onu kasdederek söylemişti
Ben:daha hızlı bağır dedim
 Ziya:babamın kulağına eğilerek hangi hastanede amaliyat olduuuuuuuuun  dedi
Babam:bana dönerek  sede sağır olmuş köpek yav dedi
Ziya vaziyeti çaktı benim gözüme baktı kafasını salladı bana ama hiç bozuntuya vermedi sohbet devam etti bu defada vaziyeti anlamayan babam hala bağırarak konuşmaya devam etti ayrılırken ziya bana sen varya
sen yarasız yere kurdu düşürürsün dedi ve ikimizde gözümüzden yaş gelesiye güldük.
« Son Düzenleme: Kasım 26, 2008, 11:06:19 ÖS Gönderen: dursun » Logged

dursun
Ev Sahibi

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Kasım 26, 2008, 11:11:44 ÖS »

--------------------------------------------------------------------------------
Altı veya yedi yıl önce yaklaşık olarak teravih namazında cami ağzına kadar dolardı oldumolası teravide selamdan sonra okunan ilahilere sıcak bakmazdım nedeni ise diz üstü oturmaya fazla dayanamadığımdandır.
cami büyüktü ama genede siğmıyorduk. O zaman aklıma parlak bir fikir geldi köyümüzde  iki imam vardı
biri devletten biri bizim parayla tuttugumuz gözel ağa hocaydı hocam dedim tervih namazını bir kısmımız köy konağında senin imamlığında kılsak noolur dedim oda neden olmasın gardaş guzusu dedi hani birde imamlar arası rekabetide sezinledimki hocanın her istediğimi kabul edeceğini anladım. biraz poh poh biraz gaz verdim sen çok çabuk kıldırıyorsun maaşallah cenderme tüfeği gibi fakan filan baktım hoca kendini ispatlamak için tam kıvamda Hocam ilahi olmasa olurmu dedim olur dedi   hocam teravih namazına geçince 20 rekatta bir selam versen olurmu dedim illa dört rekatta bir selam verilir diye bir kural yok neden olmasın gardaş guzusu dedi hocanın da maksadı devletin verdiği imamdan hızlı namaz kıldırdığını ispatlıyacak ya her türlü kısaltmalara açık hocadan okeyi aldık hemen köy konagını hazırladık ve akşam cemaatın bir kısmının burada tervih namazını
burada kılabileceğini söyledik erkenden sobayı yaktık ısıttık anaa bide baktımki kadir dayıda oraya gelmiş hani şu ayıyla düello eden adam varya o mübarekte tam bir sobakolik bir soba görünce hemen ısınmak için elini
ellerini ve dizlerini sobaya tutar hep isterse soba yanmasın mutlaka hep böyle yapar eğer yanıyorsa tam dibinde oturur neyse cemeat birikmeye başladı fakat bizim hoca ile nasıl anlaşma yaptığımızı kimse bilmiyor herkes dört rekatta bir selam zannediyor 1,2,3,saf derken tam 5 saf oluşturduk ortalama 100 kişi vardı Kadir dayı her zamanki alışkanlığı ile sobanın tam dibide namaza durdu sırtındada koca bir kışlık palto var onuda çıkart madı bende sobayı hep kuru kavak odunuyla doldurdum yatsı namazı bitti teravihe niyet dendi bede sobanın
hava alma kapaklarını tamamen açtım o kuru kavak odunu çat çat çat diye bir tutuştuki sormayın resmen ağzından ateş fışkırıyor namaz devam ediyor kadir dayı en azından paltoyu çıkaracak ama hoca hiç selam vermiyorki habire ALLAHÜEKBER deyip devam ediyor bu arada sobanın etrafı nar gibi kıpkırmızı kesildi kadir dayının sıcaktan kıvrandığını gören cemeat gülüp namazı bozup çıkmaya başladı tam bu arada kirlinin   pantolunda duştü bunuda gören cemeat gülmekten hepten namazı bozup çıktı bu arada teravih namazı bitti vitir namazı için hoca selam verdi gamzelinin babası  Kazım ilk safta duruyordu geriye döndü yahu ayıp
günah ne gülüyorsunuz utanmıyormusunuz diye seslendi baktıki 5 saftan geriye 1 saf kalmış 4 saf yoktur bir tek ben varım tekrar döndü yüksek bir kahkahayla güldü ben diğerlerine hiç gülmedim ama gamzelinin babasının olmayan saflara hitaben herslenmesine sonra kimse olmadığı içinde güldüğünü görünce bende dayanamadım oda bende kalan namazımıza devam edemedik çıktık ALLAH affeder inşallah  Grin Grin Grin
« Son Düzenleme: Kasım 26, 2008, 11:16:13 ÖS Gönderen: dursun » Logged

Gamzeli
Ev Sahibi

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Kasım 27, 2008, 10:46:08 ÖS »

Grin Grin ;DCOK GÜZEL PAYLASIM SU MANGİRDE OLAYİNİDA ANLAT. HEHEHE BEN EN COK ONA GÜLMÜSTÜM ,HEPSİDE KOMİK AMA HAY SEN COK YASA HEMİ DURSUN ABİ

yucel5877
Ev Sahibi

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Kasım 28, 2008, 09:23:19 ÖS »

Dursun kardeşim senin yaptıkların  Nasrettin Hocadan az değilki.Birde Cuma selası vermiştin onuda anlat.Emeğine ellerine sağlık.Allaha emanet ol.

Yusufum
Ev Sahibi

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Kasım 28, 2008, 11:20:07 ÖS »

VAlla gerçektende Nasrettin hocayı aratmıyomuşsun amca Cheesy
MAğdurlardan biride dedem haa off ne kadar kulaklarını çınlatmıştır senin varya bilirsin çok meşhurdur onun sövüp sayması hehehe şimdide yapıyomusun böyle şakalar..
« Son Düzenleme: Kasım 28, 2008, 11:22:20 ÖS Gönderen: Yusufum » Logged

Gamzeli
Ev Sahibi

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Aralık 04, 2008, 09:44:02 ÖS »

Dursun abi birgün dayısı bekir emminin ziyaretine gitmis..
hos, bes ederken biranda bekir emminin gözlerine bakmıs.
Dayiiii demis senin ne kadar sexsi gözlerin var demis..
Bekir emmide ne sekizi lan demis Smiley)))))))))))))))))))))))

dursun
Ev Sahibi

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Aralık 06, 2008, 07:41:42 ÖÖ »

VAlla gerçektende Nasrettin hocayı aratmıyomuşsun amca Cheesy
MAğdurlardan biride dedem haa off ne kadar kulaklarını çınlatmıştır senin varya bilirsin çok meşhurdur onun sövüp sayması hehehe şimdide yapıyomusun böyle şakalar..

Yok be kızım şimdi böyle şakalar yapmak kimin haddine o eskidendi şimdi herkes yanlış anlıyo mizah kültürümüz espri anlayışımız olmadığından yanlış anlaşılıyo bende  mecburen susuyorum
« Son Düzenleme: Aralık 06, 2008, 07:46:58 ÖÖ Gönderen: dursun » Logged

Yusufum
Ev Sahibi

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Aralık 06, 2008, 01:45:58 ÖS »

Doğrudur amca günümüz insanı eskisi gibi kaldırmıyo şakayı falan...
hehehe şu dedemin verdiği cevaba bak ya yıkıldım gülmekten.Cheesy:D:D

Muzo
Usta Kullanıcı

Çevrimdışı Çevrimdışı

DOGUNCA NICIN AGLADIGIMI-YASADIKCA ANLIYORUM

« Yanıtla #9 : Aralık 06, 2008, 08:39:29 ÖS »

helal sana dursun abi beni gulmekten oldurdun.yalniz o koy konagindaki terafi namazinda bende vardim.hemde necip emminin arkadaki safdaydim.pantolunun dusmesine cok gulmustuk.selam verince soyle demisti.yav hoca bir selam vermedinki pantolonumu cekeyim.sela verdiginide yazarmisin? TESEKKURLER. Cool

DUNYA.MUMUNIN ZINDANI.KAFIRIN DE  CENNETIDIR...

dursun
Ev Sahibi

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : Aralık 07, 2008, 12:26:04 ÖÖ »

Teşekkürler muzaffer sizleri biraz güldürdü isem ne mutlu bana
tabi daha hepsini yazacağım ama yavaş yavaş
kışın isimizin adı ne amç site faal durumda kalsın biraz bunları okumayanlarda  okusun öyle
hiç yalan hilaf katmadan hepsini yazacam söz.

Bende yalanda yoktur hilafta Grin Grin Grin

dursun
Ev Sahibi

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : Aralık 07, 2008, 07:07:01 ÖS »

Şimdi sizlere gerçek bir anı daha yazıyorum

Birgün babam camiden geldi yahu oğlum senden bir ricam var Bektaş gilin Ömere söyle direk kahveden camiye gelmesin önce eve gidip çeketini değiştirsin üzerine sinen sigara kokusu beni çok rahatsız ediyor yahutta benim yanıma durmasın gerçekten çok rahatsız oluyorum dedi bende sen niye söylemiyorsun dedim oğlum beni yanlış anlar münasip bir dille anlat dedi bende tamam baba dedim ne yapayım babam haklıydı gerçekten üzerimize sinen sigara kokusu biz tiryakilerini bile çok rahatsız ediyor inanın sigara içilmeyen bir yerde elbisemizdeki koku çok iğrenç
neyse Ömer amcay ertesi gün kahvede gördüm Ömer emmi babam senden çok memnun dedim niye diye sordu sen hep yanında safa duruyormuşsun bir tek sen yanına durunca şaşırmadan namaz kılıyormuş dedim başkaları yanına durunca çok sesli okuyormuş o zamanda babam okuduğu sureyi şaşırtıyormuş tek sen içindenmi okuyorsun neymiş o yüzden sen yanına safta olunca rahatça şaşırmadan namazını kılıyormuş dedim. Ömer amca o zaman ben hep içimden okurum  Grin kimseyi rahatsız etmem diye başladı kendini methetmeye halbuki rahmetli ömer amca üç saf öteden okuduğu duyulan cemeattendi bu lafım üstüne babamın yanına durmayı sıkılaştırıyor babam bana söyledinmi diye soruyor bende tamam söyledim diyorum yav gene ceketini değiştirmeden geliyor diyor sabır baba diyorum.neyse on gün kadar sonra Ömer amca kahvede suratı asık olarak bana bakıyor selam verdim yanına oturdum hayırdır Ömer emmi niye moralin bozuk diye sordum bi şey yok dedi ben üsteledim yok yok senin bu gün moralin bozulmuş dedim yahu hacı emmi beni yanından kovdu git Ömer öte yannı dur dedi yoksa sen seslimi okuyordun dedim  ne seslisi yav daha namaza başlamadan kovdu dedi Grin Grin Allah mekanını cennet eylesin rahmetli Ömer amca çok değerli adamdı

yazdığım olaylar tamamen doğrudur bazı şaka mağdurlarının yakınları alınmasın
eğer kırıcı bir tarafı varsa özür dilerim unutmayınki babama bile yeri gelince şakamı yapıyorum.

Heran
Administrator
Ev Sahibi

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : Ocak 03, 2009, 06:11:35 ÖS »

Sevgili Dostlar,
Bereketli Anadolu toprakları çok sayıda Nasrettin Hoca ve onun torunlarını yetiştiryor. Ama bizler yeterince onların değerini bilemiyoruz.
Yanılıyorsam beni düzeltin, Çakraz'da Aslanın Osman, Gamer'in Hüseyin, Kısmen Kara Ahmet ve  Dursun (Belki benim daha bilmediğim diğerleri) bu güzel geleneğin birer temsilcileri durumundalar. İnşallah bu güzellikler daha da gelişerek devam eder.

dursun
Ev Sahibi

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #13 : Ocak 04, 2009, 03:17:16 ÖS »

Heran aynen öyle Salifin Osmanıda unutma
hele Aslanın Osman rahmetiyi anmadıgımız gün yokki
Aslanın Duran emmide ondan aşağı kalmazki
dahada eskilerden  rahmetli adıgüzel amca gene rahmetli Halil Kayhan Allah mekanlarını cennet etsin bu dörtlüden hayatta olan Ali Demirtaş ve Ömer Osman Durmuş Allah onlarada uzun ömürler versin bu dörtlünün maceraları dahada komiklerdi .

Heran
Administrator
Ev Sahibi

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #14 : Ocak 04, 2009, 03:44:13 ÖS »

Evet Dursun kardeşim.
Aynen katılıyorum.
Özellikle tez cevap ve akıllı cevap (komik) rahmetli Aslanın Osman bir başkaydı. Allah rahmet eylesin.
Adıgüzel amcanın da bazı esprilerini duymuştum.
Bu geleneğin sürmesi çok hoş.

Sayfa: 1 2 »   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: