--------------------------------------------------------------------------------
Altı veya yedi yıl önce yaklaşık olarak teravih namazında cami ağzına kadar dolardı oldumolası teravide selamdan sonra okunan ilahilere sıcak bakmazdım nedeni ise diz üstü oturmaya fazla dayanamadığımdandır.
cami büyüktü ama genede siğmıyorduk. O zaman aklıma parlak bir fikir geldi köyümüzde iki imam vardı
biri devletten biri bizim parayla tuttugumuz gözel ağa hocaydı hocam dedim tervih namazını bir kısmımız köy konağında senin imamlığında kılsak noolur dedim oda neden olmasın gardaş guzusu dedi hani birde imamlar arası rekabetide sezinledimki hocanın her istediğimi kabul edeceğini anladım. biraz poh poh biraz gaz verdim sen çok çabuk kıldırıyorsun maaşallah cenderme tüfeği gibi fakan filan baktım hoca kendini ispatlamak için tam kıvamda Hocam ilahi olmasa olurmu dedim olur dedi hocam teravih namazına geçince 20 rekatta bir selam versen olurmu dedim illa dört rekatta bir selam verilir diye bir kural yok neden olmasın gardaş guzusu dedi hocanın da maksadı devletin verdiği imamdan hızlı namaz kıldırdığını ispatlıyacak ya her türlü kısaltmalara açık hocadan okeyi aldık hemen köy konagını hazırladık ve akşam cemaatın bir kısmının burada tervih namazını
burada kılabileceğini söyledik erkenden sobayı yaktık ısıttık anaa bide baktımki kadir dayıda oraya gelmiş hani şu ayıyla düello eden adam varya o mübarekte tam bir sobakolik bir soba görünce hemen ısınmak için elini
ellerini ve dizlerini sobaya tutar hep isterse soba yanmasın mutlaka hep böyle yapar eğer yanıyorsa tam dibinde oturur neyse cemeat birikmeye başladı fakat bizim hoca ile nasıl anlaşma yaptığımızı kimse bilmiyor herkes dört rekatta bir selam zannediyor 1,2,3,saf derken tam 5 saf oluşturduk ortalama 100 kişi vardı Kadir dayı her zamanki alışkanlığı ile sobanın tam dibide namaza durdu sırtındada koca bir kışlık palto var onuda çıkart madı bende sobayı hep kuru kavak odunuyla doldurdum yatsı namazı bitti teravihe niyet dendi bede sobanın
hava alma kapaklarını tamamen açtım o kuru kavak odunu çat çat çat diye bir tutuştuki sormayın resmen ağzından ateş fışkırıyor namaz devam ediyor kadir dayı en azından paltoyu çıkaracak ama hoca hiç selam vermiyorki habire ALLAHÜEKBER deyip devam ediyor bu arada sobanın etrafı nar gibi kıpkırmızı kesildi kadir dayının sıcaktan kıvrandığını gören cemeat gülüp namazı bozup çıkmaya başladı tam bu arada kirlinin pantolunda duştü bunuda gören cemeat gülmekten hepten namazı bozup çıktı bu arada teravih namazı bitti vitir namazı için hoca selam verdi gamzelinin babası Kazım ilk safta duruyordu geriye döndü yahu ayıp
günah ne gülüyorsunuz utanmıyormusunuz diye seslendi baktıki 5 saftan geriye 1 saf kalmış 4 saf yoktur bir tek ben varım tekrar döndü yüksek bir kahkahayla güldü ben diğerlerine hiç gülmedim ama gamzelinin babasının olmayan saflara hitaben herslenmesine sonra kimse olmadığı içinde güldüğünü görünce bende dayanamadım oda bende kalan namazımıza devam edemedik çıktık ALLAH affeder inşallah