Heran bu hikaye bizim bildiğimiz BEN KÖR KURTu gördüm daha çalışmam diyen çoban hikayesiyle hemen hemen aynı.ama bizimkindeki yorum ibret alınacak cinsten .belki duymayan vardır erinmeden yazayım.
Bir gün çoban davarını otlatırken bir kaya ovuğunda bir kurt görür tam kurtu vuracakken birden bir şahin havadan süzülerek gelir pençesindeki et parçasını kurtun önüne bırakıp havalanır
Çoban merak edip seyretmeye koyulur bakarki kurt bırakılan eti koklayarak bulur ve yer çoban gözlerine inanamamaktadır çünki kurtun hareketlerinden kör olduğunu anlar üç beş gün takip eder bu hep böyle sürmektedir şahin gelip eti aynı yere bırakıp gider. Çoban akşam eve gelir değneğini atar hanım ben gördüm der dahada ne konuşur nede çalışır sorana sadece ben gördüm der başkada bir şey demezmis.
bu epey devam etmiş akrabaları çobanın delirdiğini sanarak piskiyatrist doktor çağırırlar doktor sorar
neydi gördüğün neden çalışmıyorsun der.Çoban olayı anlatır ve peşine de kör kurtun kısmetini ayağına gönderen ALLAH benimde kısmetimi verir onun için daha çalışmayacağım der.Bunun üzerine durumu kavrayan doktor şu cevabı verir.KÖR KURT GİBİ KISMET BEKLİYECEĞİNE ŞAHİN OLDA KÖR KURT GİBİLERİNE RIZK TAŞISANA. der ve bunun üzerine çoban tekrar değneğini eline alır işinin başına döner.