Sayfa: 1   Aşağı git
Gönderen Konu: Mevlananın eserinden seçme konular  (Okunma Sayısı 471 defa)
Yusufum
Ev Sahibi

Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Nisan 27, 2009, 06:22:30 ÖS »

GERÇEK SEVGİLİ

Şunu iyi bilmeli ki, sevgilinin sureti, şekli yoktur. Sevilen onun manasıdır. İster bu dünyaya ait aşk olsun, ister o dünyaya yani mana alemine ait aşk olsun bu böyledir. Eğer sen, sevgilinin sadece bedenini sevsen, eğer şekle, surete aşık isen, bir güzelin ruhu bedeninden ayrılınca neden onu bırakıyorsun? Neden onu götürüp gömüyorsun? Bir ölünün bedeni, sureti, şekli yerindedir. Senin ona karşı duyduğun bu soğukluk, bu vazgeçiş nedendir?

Ey aşık! Bir ara bakalım, senin gerçek sevgilin kimdir?

Yusufum
Ev Sahibi

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Nisan 27, 2009, 06:28:45 ÖS »

KİN TUTMA
Kin tutma. Kin yüzünden yollarını şaşıranların mezarlarını kincilerin yanına yaparlar.
Kinin aslı cehennemdir ve senin kinin de bütünün bir parçası olup dininin düşmanıdır.
Cehennemin bir parçasıysan aklını başına topla. Çünkü parça, ait olduğu bütüne doğru yol alır.

Yusufum
Ev Sahibi

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Nisan 27, 2009, 06:30:54 ÖS »

HAKKIN SEVDİĞİ KULUNA HİTABI

Senin yanındayım, beni uzakta görme! Benim yanımdasın, benden ayrılma!
Mimardan, yani kendini yaratandan uzak düşen kişinin işi yolunda, uygun olur mu?
Benim gözümle neşelenen göz parlar, keskinleşir, öteleri, gaybı görür. Duyduğu manevi zevkden ötürü mahmurlaşır.
İçinde benim rüzgarımın estiği, sevgimin dolaştığı gönülde, manevi güller açar, nurlarla dolu gül bahçesi olur.
Bensiz sana bir parmak bal verseler, o bir parmak baldır ama yüzlerce arısı vardır.
Bensiz seni bir işe, bir yere amir tayin etseler, binlerce memursan beter hale gelirsin. Bir emir kulu olursun.
Halk, insanlar, karınca gibidirler. Biz ise Süleyman’ız. Sus, sırlı ol, gizlen.

Sayfa: 1   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: