|
|
 |
« : Aralık 02, 2008, 11:57:09 ÖS » |
|
Yıl 1986 veya 1987 tam hatırlayamıyorum.Ocak ayı kış öyle bir kış ki ne dışarı çıkabiliyorsun ne evde durabiliyorsun.Bir metreye yakın kar var dışarıda.Köydeki kahvede oturmuş okey oynuyordum.kimlermi vardı sayıyım hemen.Mutlu (Mustafa Bozbay)Ahmet Çavdar,Hasan Çavdar,Bekir Çiçek,Halilibrahim Kaya.Öyle tatlı gülerek eğlenerek oynuyorduk ki.Bu arada Bekir abi Mutluya olmadık şakalar yapıyordu.Birden Halil Elmas geldi kulağıma eğilerek çabuk arabayı çalıştırıp bir hasta olduğunu ve hemen Yavuya yetiştirmemiz gerektiğini söyledi.Tabi ben hemen kalktım arkadaşlardan müsade isteyerek hemen dışarıya fırladım.Halille birlikte geldik bizim evin önüne.Demir kapıyı açmaya çalıştım malesef kardan açılmıyo.Hep birlikte kapıyı açtık arabayı çalıştırdım ama dışarıya çıkması imkansız.Gençler hep birlikte arabayı zorla dışarıya çıkardık.Arabanın arkasından zorla yiterek yukaruya Uzun gillerin Apıl ın evinin önüne geldik.Hanımım ebe olduğundan Apıl amcanın gelini Yusuf un hanımı doğum yapıyo fakat tansiyonu yirmilerin üzerinde mutlaka hastaneye yetişmesi gerekiyo dedi.Hemen acele olarak hastayı battaniyeye sarıp arabaya bindirdiler.yanıma Halil Elmas bindi Hastanın eşi Yusuf ve Yusufun annesi de hastanın yanına bindiler ve çıktık yola.Daha köyün içini çıkmadan kar arabanın önüne yığılmaya başladı.Baktım yolda ne iz var ne gelen olmuş neden giden olmuş.O gün köydeki otobüslerde Sivasa gitmemişler.Yarabbim sana sığınıyorum senden yardım diliyorum dedim bastım gaza.Araba hiç zorlanmıyo,patinaj yapmıyo,kayma yok dedim inşallah böyle olurda hastayı yetiştiririm dedim.Zor bela Yavuya sağlık ocağının önüne geldim.Doktor Kenan bey vardı bana dediki hocam hiç zaman kaybetme bu hastayı bir saate kadar Sivasa yetiştir yoksa ölür dedi.Sağlık ocağının jipini istedim çalışmıyor dediler.Mecburen iş başa düştü dedim döndüm ve ana yola çıktım tekrar.Karakayayı geçtik arabanın kaliroferleri soğuk hava üflemeye başladı.Ön cam dondu.Yanımdaki Halil elinde bir havlu benim önümdeki camı silmeye çalışıyo.Yraşbelini herkes bilir.tam tepeye çıktık tipiden hiç bir yeri göremez oldum.Zaten arabayı ancak yol kenarındaki direkleri görerek sürüyorum.Ben bile arabanın nasıl gittiğini bilemiyordum.Araba hiç zorlanmıyordu.bazen şarampole iniyorduk ama hiç zorlanmadan tekrar yola çıkıyordum.Kavak köyünün benzinliği vardı.Uzaktan onun ışığını gördüm.İçim biraz rahatladı.Benim asıl korkum arabaya bir şey olurda yolda kalırsak bizi kurtarmayada kimse gelemez diyordum.Dağ başında kurda kuşa yem olmakta vardı işin içinde.Yıldızeline geldiğimizde öyle bir sevinç duymuştum ki.Hemen hastaneye döndüm.Doktor bana dediki bu hastayı hemen sivasa yetiştir yoksa kaybederiz dedi.İş yine bana düşmüştü.Allahtan yıldızeli ile Sivas arasında arabalar gündüz gidip geldiğinden o kadar kar yokru.Düştük tekrar yola.Nihayet Sivasa geldik.Sivas meydanında bir kaydık.Havuzun kenarına çarptık toparladık hiç durmak yok. Doğru doğumevinini önüne vardık.Hwmwn doktorlar hemşireler koştular Yıldızelinden telefon etmişler.Haberleri varmış doğum evindekilerin.Hastayı içeri aldılar .biraz sonra bir hemşire geldi dediki bu hastayı kim getirdiyse doktor onu görmek istiyo dedi.Ben acaba bir şeymi oldu diye girdim doktorun odasına.doktor kalktı beni kucakladı sağol dedi eğer biraz daha gecikseydin hasta ölürdü dedi.Her taraf kapalı yollar sen nasıl getirdin bu hastayı dedi.araban jipmi nedir dedi.Ben güldüm.Dedimki ben getirmedim bu hastayı dedim.Doktor şaşırdı.Ya kim getirdi dedi.Doktor bey dedim Allahın izni ve yardımıyla vede doğacak yavrunun yüzü gözü hürmetine geldik dedim.Ordan çıktım biraz sonra da hastanın düzeldiği ve doğumun normal olacağı haberi gelince dahada mutlu olduk.Halille ikimiz geri dönmek için arabayı çalıştırıp çıkmak istedik.Malesef araba yerinden bile kıpırdamadı.Yaradan Allahım hiç kimseyi darda ve zorda koymasın.Allahım yarattığı kulunu hiç darda koyarmı.Allaha emenet olun.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Heran
Administrator
Ev Sahibi

|
 |
« Yanıtla #1 : Aralık 03, 2008, 01:32:25 ÖS » |
|
Allahım "OL" dediği an, O'nun bu emrini kim durdurabilir ki? Evet abiciğim, öyle olaylar yaşanıyor ki, bunu akılla izah etmek imkansız...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dursun
Ev Sahibi

Dost kara günde KARANLIĞA KARIŞIR
|
 |
« Yanıtla #2 : Aralık 03, 2008, 11:46:29 ÖS » |
|
Ah hocam Allah katında büyük sevabınız var ona şüphe yok ama insanlık adına yapılan bu çabanın kıymeti yürekten bir Allah razı olsunla bitse ve böyle yardımcı olanların kıymetini bilsek yeterli ama gel görki nerede inanki utanıyorum bazen aynı şimdiki ebe ve eşi senin gibi arabasıyla herkese yardımcı oluyor para pul sormuyor insanlık görevini bi tamam yerine getiriyor gel görki bununda değeride aynı senin gibi bilinmiyor. kendimizi sorgulamadan ufacık çıkarlarımız için koca bir insanlık ormanına kibriti çalıyoruz. bu kadar basit düşünceye sahibiz .bizler alısmışız 5 senede bir beş dakikalık adam yerine konmaya bunu kendimize ilke edinmişiz adam suçlamak okadar kolayki bizim köyde hiç kimse çıkıpta yahu bu olmaz yakışık almaz diyende yok sağlıklı eleştirende yok herkesin elinde bir kara Allah korkusunu zaten modası geçtiginden dolayı rafa kaldırdık vel hasıl Allah sonumuzu hayır getire gidişat iyi değil herkes ortamı germek için elinden geleni yapıyor velhasıl.burda bi sevdiğim olayı anlatıp bağlıyacam Şaban Çavdar yavu fabrikasında çalışırken yavuya göçtü fabrikanın sorumlusuyla aralarında şöyle bir diyalog geçer yav rüştü amca şu sizin köy kıyı köylerden gelen yavuya yerleşenlerden toprak bastı adı altında para alıyorlar komşu köy olarak ayıp oluyor diyor(o zaman gerçekten öyle bir ara alıyorlardı) rüştü amca soruyor kim alıyor yav diyor şabanda sizin köyün büyükleri diyor oda kimmiş şu büyükler say bakalım diyor şabanda sayıyor (burdan isim zikretmek istemiyorum) felan felan diyor ozaman rahmetli şükrü amca diyorki şabaaan o senin saydıklarıyın içinde büyük göremiyom onlar köyün yaşlısı yaşlısı diyo.
Galiba bizim köydede aynısorun var ya.sağlıcakla kalın
|
|
|
|
|
|
Eskiden ekmek aslanın ağzındaydı. Şimdi aslanda aç
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #4 : Aralık 04, 2008, 09:37:57 ÖS » |
|
Haklısın serapcıgım bende cok duygulandım allah kimseyi darda koymasın hocamgibi insanlar herzaman bulunur.. Teskler bu güzel paylasim icin canım ögretmenin ellerine, diline, yüregine saglık..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Heran
Administrator
Ev Sahibi

|
 |
« Yanıtla #5 : Ocak 03, 2009, 10:03:53 ÖS » |
|
Bu ve benzeri hatıralar gönderilse, neler okuyacağız neler... İnsanlar zaman zaman öyle şeyler yaşıyor ki, akıl, yaşanan olayları izah etmekte zorlanıyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kemal aktas
Usta Kullanıcı

|
 |
« Yanıtla #6 : Şubat 20, 2009, 11:54:10 ÖS » |
|
yil.2007.temboz ayi yalovadayim izin tatil diyelim nerdeyse hergunde denize gidiyordum ve gine denize gitmistim pilaclara nedense o gun fazla durmak istemedim eve erken gitmek geldi icimden ve eve giderken icimden bir ses bugunde bu yoldan git dercesine ve yolumu degistirdim icmden geldigigibi hareket etim yalova fatih cadesinden gitmeye karar verdim normal arabayla giderken yola bir adam firladi kucaginda bir bucuk iki yasinda cocukla bende birden sasirtim adam yola arabalarin arasina daldi ve dikiz aynasiylada adamiu takip ediyorum adam ordan oraya kocuyor ne yapacagini sacirtmis ordan oraya kosuyor sasirtmis telasli bir durumdaydi arabayi surdurdum geri geri geldim adam hemen arabaya kucagindaki cocukla arabaya bindi ama adam kendini kayip etmis cocugu havale gecirtiyormus adamin uzeri yas ve cocugunda cocugu denize batirip cikartmislar havale gecirdince ne yapacaklarini sasirtmislar ben soruyorum hangi hastaneye gøtureyim diyorum adam cocugun derdinde beni duymuyor bende arabanin dørtlu sinyalerini yaktim ve elimde kørnada tirafikte cok sikisik kimselerde yol vermiyor bir telasla acil olarak hastaneye yetistirdim cocugu ve basinda bekledim cocugun durumunu øgrenmek icinde ve bekledim adam cocugun yanindan cikti ve bekleme yerine oturdu bende gecmis olsun cocugun durumunu sordum ve adam cocugu bes ondaka icinde yetistirmeseymisik ølurmus dediler dokturlar beni buraya kim getirdi ona bakiyorum beni getireni siz gørdunuzmu diyordu bense sizi ben getirdim deyince adam ne yapacagini sasirti ve tesekurler etmeler Allah senden razi olsun demeler neyse adam yalovada polismis bu iyligin altinda kalmak istemem ismim bu herzaman gel basin daraldiginda ve herzaman gele bilirsin gibi laflar ediyordu bense sadece insanlik gørevimi yapmistim adamin her turlu teklifini insanlik namina ret etmistim simdi dusunuyorumda o gun erken eve gitmem baska yolu kulanmam tesaduf olamazdi sanirim ambulans gørevini yapmistim hic bir sey tesaduf olamaz..yazan kemal aktas
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Heran
Administrator
Ev Sahibi

|
 |
« Yanıtla #7 : Şubat 21, 2009, 12:56:37 ÖÖ » |
|
Ben bu ve benzeri olayların asla tesadüf olmadığına inanırım. O kişilerin hayatta kalması, bizim kader çizgimizle çakışıyor ve bizler sebep oluyoruz. Bu ise asla tesadüf değildir. Bu ve benzeri olaylar çok kez başımızdan geçmiştir. Paylaşımlarınızı için teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|