Sayfa: 1   Aşağı git
Gönderen Konu: anne babanın hayırduları (ERCAN)  (Okunma Sayısı 715 defa)
ercan_3358
Ziyaretçi
« : Şubat 25, 2009, 04:11:09 ÖS »

mrb arkadaslar sizlere bir anımı paylasmak istedim. 2004 senesinin 12. ayıydı yılbasına 1 hafta vardı tekirdaga işe çagırdılar beni ben gıtmek istemedim ama mecburiyet karşısında gitmek zorunda kaldim .önümüz kurban bayramıydı el öpmeye gidecektik para gerekiyor du. 650 milyon maaşa gittim şantiye öyle köyüydükü hani hayvanı baglasanız hayvan durmaz. her gun sabah 8 den aksam 10 a kadar çalışıyorduk yaklasık 22 gun çalıstım 900 milyon para yaptım.yaptım ama paramı alamadım sadece 200 liramı alabildim.bayramada bu parayla girdik.rezil olduk.aradan zaman gecti 3 ay sonra çanakkaleye işe gittim.gittigimde oglum 1 haftalıktı.500 lira maasa gittim.yaklasık olarak 3 ay calıstım.çanakkale bogazında çalısıyorduk.çok asırı rüzgar esiyor du.bir gun çelik montajı yaparken rüzgardan dengemikaybettim asagı düşüyordum babamın ettigi dua beni kurtardı.çanakaleye gıderken anamın babamın razılıgı vardı.3 ay calıştım eve 1000lira yolladım
gelince ofistende 700 lira aldım işte ana babanın hayır duasındakı hayır.allah herkese ana babanın hayır duasını nasip etsin.o gunden sonra ana babamın razı olmadıgı hiç bir işi yapmadım

Yusufum
Ev Sahibi

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Şubat 26, 2009, 03:59:19 ÖS »

Teşekkürler Ercan abi çok güzel bir paylaşımdı..Madem Ana Baba hayır duadan açılmış konu bi anımıda ben yazıyım...

Bundan 5 sene önce Çıköğretim için kayıt yaptıracaktım..Babama söyledim 'Kesinlikle olmaz okuyup ne yapacaksın ! 'dedi ben yaptığımın doğru olduğuna inandığım için karşı geldim (İlk ve son karşı gelişimdi zaten)
dinlemedim diplomamı annemden isteyip saklamış bende evi alt üst ettim bulup kaydımı yaptırdım..Tabi ilk sene böyle gizlice okudum Babam öyle kaldı izin vermedim vazgeçti sanıyomuş (O öyle sansın derdim hep  Grin Grin)
Geldi ikinci sene çattı o zaman daha teknoloji gelişmemişti şimdi netten takip ediyorum ne var o zamanda olsaydı olmazmıydı ! Grin
Eve 2. sınıf için kayıt yenileme kağıdım geldi..E doğal olarak bu kağıt Babamın elinede geçiyor Allaaaaah eve bi geldim yer yarılsada serap içine girse Grin Grin
Vay neden benim sözüm dinlenmiyor artık Babayıda takmaz olmuş ecikte saydı sayıştırdı tabi ben gene aynı kararımdayım bide üstüne üstün adama yarın kayıt yenileyecem dedim ipler koptu..Sabah kahvaltı sofrasında bile konuşmadı benimle derken ben evden çıktım..
Açıköğretim bürosuna gittim bi güzel kaydımı yaptırdım o da ne !
Eve gelirken hiç bir sebep yokken bir anda burnumdan bir kan boşaldı durdurmak ne mümkün doooğru hastaneye üstüm başım kan orda burnuma bi tampon yaptırdılar varyaaaa tam 1 hafta o burnumda kocaman tamponla dolaştım hatırladıkça tüylerim diken diken oluyor.

Tampon çıkana kadar yani 1 hafta Babam benimle konuşmadı...Tabi ilk defa sözü çiğnendi ne demek ! Haklı konuşmamakta ama baktıki ben hem çok istekliyim hemde ve bu kararımda devam edeceğim bir haftadan sonra bana öyle bişey dediki sesi hala kulaklarımdadır...

''YAAAA SEN BABANIN RIZASINI ALMADAN SABRETMEDEN KALKIŞIRSAN BURNUNDA ÇATLAR KAFANDA PATLAR
Madem bu kadar çok istiyorsun daha karışmıyorum sana hadi ''dedi

Benim isteğim kötü bir istek değildi ama işte Onların rızası olmadanda zor oluyor adı üstünde ANA BABA duası her işte onların hayır duasını almak işlerinizi 2 katı kolaylaştırır ve benim gibi burnunuz kanamadan kurtulursunuz.. Wink
Şimdi ben onun arkasından dualarımı eksik etmiyorum Yerinde Rahat Uyusun diye... Wink

kaya
Usta Kullanıcı

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Şubat 26, 2009, 05:13:00 ÖS »

Serap kardeş ana-baba duasına ben de çok önem veririm.Hep babamın hayır duasını almışımdır.Annemi hiç hatırlamadığım için (ben küçükken vefat etmiş)ondan dua veya beddua  meselem olmadı.Ancak senin olayında dua veya beddua olayına katılmıyorum.eğitim anne babanın esas görevi ,çocuğun anne baba üzerindeki hakkıdır.O bakımdan bu konuda sana beddua da etse işemez ,merak etme ,çünkü bu onların görevi engellemeya hakları yok.Ben böyle düşünüyorum,seni de gayretinden dolayı kutluyorum.Zaman zaman bazı meselelerde babamla ben de ters düştüğüm olurdu sonuç genellikle iyi olurdu .Babam hakkımı teslim eder,
"vuran oğul babaya danışmaz "derdi.Bu sözün bi hikayesi var ama ,ben meseleyi kısa keseyim.

Yusufum
Ev Sahibi

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Şubat 26, 2009, 06:22:36 ÖS »

Orasıda doğru Kaya abi ama neyapalım buda onların doğrusu heralde,sonuçta karşı geldim ben ona hemde ilk defa belki biraz daha yumuşak olmam lazımdı sabırla onun yumuşamasını beklemem lazımdı bilmiyorum Allaha çok şükür emelime ulaştım ama heralde buda o şekilde karşı geldiğim için Allah tarafından ufacık bir cezaydı belki kimbilir, gerçi sonra vazgeçti benim inadımı görünce ama işte millet tamponlu burnumla 1 hafta güldü bana Grin Grin aramızda öyle bişey yaşanmıştı belki istemiyor diye bıraksaydım iyi veya kötü daha başka şeyler olurdu..Allah'ım ne verirse hayırlısını versin...
« Son Düzenleme: Şubat 26, 2009, 06:28:14 ÖS Gönderen: Yusufum » Logged

kaya
Usta Kullanıcı

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Şubat 28, 2009, 11:25:59 ÖÖ »

Amin:)

Sayfa: 1   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: